Lapszámok


Fontos információk a korábbi lapszámok kapcsán

A BBC History magazin régebbi lapszámai megvásárolhatók a Katica Könyv Műhely webshopjában és könyvesboltjában.

Amennyiben az aktuális lapszámokra szeretne előfizetni, kattintson ide.


BBC HISTORY 2023/6.

A rekordok királynője több mint 70 éven át uralkodott Nagy-Britanniában. De mi történt az országgal és a világgal 1952–2022 között? Hogyan testesítette meg Erzsébet az állandóságot? Mennyire tartotta számon a királyi család magyar őseit, és miért volt fontos 1993-as magyarországi látogatása? Milyen hatással voltak a monarchiára a királyi család botrányai és Diána halála?

BBC History lapszámok 2023/5.

BBC HISTORY 2023/5.

Miért harcoltak egymás ellen a pápák és a német-római császárok a középkorban? Hogyan sikerült a pápának szó szerint térdre kényszeríteni a császárt a Canossa-járáskor? Miként küzdöttek a 19–20. században a pápák a világi hatalomért? Hogyan jött létre a modern Pápai Állam?

BBC History lapszámok 2023/4.

BBC HISTORY 2023/4.

Hogyan építette fel a Hitler a Harmadik Birodalmat? Milyen szerepet szánt a gyerekeknek és fiataloknak – mire szolgált a Hitlerjugend? Miért akarták a nácik totálisan kontrollálni az élelmiszertermelést és az evést-ivást? Miként bukott el a Hitler elleni egyik legravaszabb merénylet? Hogyan épült ki a holokauszt gépezete? Mi okozta a birodalom bukását, és hogyan ment végbe?

BBC History lapszámok 2023/3.

BBC HISTORY 2023/3.

Honnan jöttek az oszmán-törökök és miként alapították meg ázsiai és európai birodalmukat? Milyenek voltak a korabeli haditechnikák, és hogyan alkalmazta ezeket Hunyadi János? Kik voltak a Hunyadiak, és milyen volt az erdélyi váruk? Kikkel szövetkezett és rivalizált Hunyadi, és miként emelkedhetett ilyen magasra?

BBC History lapszámok 2022/10.

BBC HISTORY 2022/10.

Két magyar és két brit történész járja körül a világrengető forradalmi eseményeket. Gergely András cikke a magyar jakobinusok szervezkedésének okait és következményeit tárja fel. Romsics Ignác a jakobinusok és Martinovics megítélésének korok és világnézetek szerint változó panoptikumába vezet be.

További részletek a lapszámok előfizetési lehetőségeiről: Kocsis Kiadó